Світові тенденції управління інформаційними технологіями

25.05.2014 23:03

 Світові тенденції управління інформаційними технологіями

Минуло вже багато років, а як у бізнес почали вливатися представники покоління Y. Інакше їх ще називають «покоління Next», «мережеве покоління» або «покоління луна - бумерів».

Здавалося б, яка ІТ-директору різниця, що там за покоління і куди вливається. Але, на жаль, це тільки в теорії різниці між теорією і практикою немає. На практиці – різниця досить суттєва.

Вибиваючись в керівники бізнесу, ці люди готові ставити ІТ-директору все нові завдання, пов'язані з розвитком інфраструктури та просуванням в бізнес нових ІТ-сервісів [19].

Співробітники, що потрапляють в ІТ-підрозділ на зміну поколінню, створять певні виклики. У представників «нового» покоління часто відсутні авторитети. Вони готові змінювати місце роботи настільки часто, наскільки це знадобиться для того, щоб знайти те саме ідеальне місце, в якому їх оцінять і приймуть такими, які вони є. І вони своєю поведінкою, звичайно ж, впливають і на оточуючих.

В такому нестабільно змінному середовищі можуть бути лише наступні рекомендації щодо управління ІТ:

По-перше, в черговий раз прийняти як даність те, що світ змінився і потрібно не тільки навчитися працювати з подібними людьми, а й вибудовувати містки всередині організації між представниками «старої школи» та «поколінням Y».

По-друге, більш чітко і приземлено планувати як свої проекти та ініціативи, так і роботи з експлуатації існуючого ІТ-ландшафту. Все менше варто сподіватися на те, що «накажемо, і всі як один побіжать». Залучати співробітників в довгострокові ініціативи без щирості в серці і без поділу або, хоча б, розуміння їх цінностей буде все складніше.

По-третє, шукати персонал для командної гри і створювати робочий клімат у колективі, з установкою на спільну роботу в трьох-п'яти річній перспективі, а не від відпустки до відпустки.

Ну і, нарешті, по-четверте, вчитися у тих компаній, які ці завдання успішно вирішують в глобальному масштабі.